Marathons.be

Ons ABC

Alle antwoorden op jouw vragen hebben we gebundeld in een overzichtelijk ABC.

De bagage wordt tussen 9 en 10u nabij de start afgegeven in Diksmuide. Na de aankomst in Ieper haalt u die op in de omgeving van de finish.

Water in 50cl flesjes aan km 5--10--15--20--25--29--32--36--40--42. -Ook "hier en daar" sportdrank. Flesjes in de "flessenvangers" gooien aub.

Af te halen de dag voor de wedstrijd op zaterdag (11u-16u) en net voor de start op zondag (vanaf 8u00 tot 9u45) in het college, Wilgendijk 30, Diksmuide.

Er wordt 3 maal over een smallere weg onder een brug doorgelopen : na 18 km onder de "Hoge Brug "-Diksmuide- na 28 km onder "driegrachten "-Houthulst en na 33 km onder "Steenstraete"-Langemark. Dit is enkel en alleen voor de lopers zelf. Opgepast: ook de volgwagens verlaten daar even het parcours om voorbij de brug opnieuw in te voegen.

Er is enkel vervoer, 's morgens voor de start, van Ieper naar de markt van Diksmuide. Dus geen vervoer terug na de aankomst!!! Enkel mits voorinschrijving! Vertrek te Ieper aan het NMBS station (Colaertplein 35) tussen 7u55 en 8u10 Aankomst aan de startplaats ongeveer 25' later. Bus betaal je bij de voorinschrijving: € 10. Info bij Geert, de verantwoordelijke busvervoer: 0032 (0)51/570.071 (na 18h00).Wie echter met de trein wenst te komen: de markt van Diksmuide ligt op amper 350mtr van het station.

De chip bevindt zich in het borstnummer.

GEEN daginschrijvingen meer mogelijk.

  • Minimumleeftijd: 20 jaar
  • Recent medisch attest, max. 1 jaar oud (voor niet-aangeslotenen) of een eerder dit jaar gelopen marathonuitslag.

Fietsbegeleiding is toegestaan. Je schrijft je fietsbegeleider in, die zal een T-shirt krijgen. Fietsers verzamelen in groep aan de kerk van Stuivekenskerke (km 10,5) en voegen daar in op het parcours. De fietsers wordt enkel toegelaten op het parcours als hij of zij het T-shirt draagt.

Finish: Grote markt Ieper

Voor hotels in de streek: toerisme-westhoek of B&B Info: Alle deelnemers ontvangen de week vooraf alle informatie over de reisroute, kleedkamers, bagage, bevoorrading, borstnummers, bus, bezienswaardigheden,.....

Bij de start: Bij de start: College, Wilgendijk op 300m van de start in Diksmuide. 
Bij aankomst: de kleedkamers met douches bevinden zich in het college (ingang via Menenstraat), op 300m van de aankomst.

Iedere 5 kilometer staat correct aangeduid. Het parcours werd opgemeten door officiëlen van de Vlaamse Atletiek Liga.

Voor iedere aangekomene ligt er een medaille en loopshirt klaar aan de aankomst!

Mag "briefje" van de huisarts zijn die verklaart dat je fit bent om een marathon te lopen (niet verplicht voor aangesloten atleten en lopers die in 2022/23 al een marathon liepen). Dit briefje mag je opsturen ofwel afgeven bij het afhalen van je borstnummer.

Wie de wedstrijd dient te staken geeft zijn/haar borstnummer af aan een seingever, bij het verlaten van het parcours. Breng zeker de chip terug binnen of stuur die op!!

We maken opnieuw gebruik van een heus hazenteam voor 3u15-3u30-3u45-4u00-4u15 en 4u30-4u45-5:00.

Meer info op de parcours pagina.

De eerste drie dames en heren "algemeen klassement" worden op het podium verwacht rond 15u15. De podiumhulde heeft plaats nabij de aankomst.

Bij de aankomst krijgt iedereen een unieke medaille en een mooi loopshirt met ons logo.

  • Om 10u00.
  • Startplaats: Grote markt van Diksmuide
  • Bussen: vertrek station Ieper, tussen 7u55 en 8u10, aankomst in Diksmuide 30 min. later.
  • Wie met de wagen komt: afrit 4 van E40/A18, dit is de afrit voor Middelkerke-Diksmuide.
  • NMBS station op 350 meter van de startplaats.

Je kan de lopers op 8 plaatsen zien. Zie bijgevoegd plannetje in PDF.

Vanwege de gemeenten werd een tijdslimiet opgelegd: 5u15. Wie trager loopt en toch wil aankomen, moet zijn borstnummer afgeven en loopt op eigen risico.

We dringen aan om u zoveel als mogelijk vooraf in te schrijven, zodat op zondag 17 september alles vlot kan verlopen.
Niemand vindt het prettig om lang aan te schuiven aan inschrijvingstafels en voor ons is het beter om vooraf een juiste schatting van het aantal deelnemers te kunnen maken. Zo kunnen wij voldoende medailles en T-shirts aankopen om niemand in de kou te laten staan... Indien de limiet bereikt is, zal vervroegd afgesloten worden!
Alle informatie over de inschrijvingen op de pagina "inschrijven".

Voor het vestigen van een nieuw wedstrijdrecord wordt €100 extra uitbetaald (H: Wim Mory 2u24'52" ; D: Hana Vandenbussche 2u47'42").

Zin om promotie te maken voor de IFF marathon? mail de website en info naar je club of loopvrienden.
Voor alle verdere informatie kan je me mailen amos@marathons.be
De organisatie dankt de stadsbesturen, de sportdiensten en de atletiekclub FLAC voor hun logistieke medewerking en inzet.

Wist je dat de iffmarathon in 1999 de alleerste marathon was die de naam van de loper op het borstnummer drukte? Pas in 2004 volgden Londen, Berlijn, enz.

In Flanders Fields Marathon

De enige "echte" marathon in de Westhoek!

Parcours

Benieuwd naar het parcours van de In Flanders Fields Marathon? Ontdek het hier.

Inschrijven

Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan vandaag nog in en bevestig jouw deelname.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de vorige edities? 

Onze sponsor

Gedreven voor Sport