In Flanders Fields

De enige "echte" marathon in de Westhoek

De vzw IFFmarathon organiseert op zondag 15 september 2024 (10u00) de 24ste “In Flanders Fields-marathon” in de Westhoek. Een marathon door de beschermde IJzervallei.

September
0

Bereid je voor en schrijf je in voor de mooiste en vlakste marathon in België. De inschrijvingen staan nog open tot 15 augustus. Tot aan de start in Diksmuide?

Start
0 u

Het startschot wordt om 10:00 gegeven. Voor je start met lopen, lees je best eens alle praktische informatie. Zo ben je alvast goed voorbereid voor de IFF marathon.

Kilometers
0

Het bijzonder mooie parcours loopt door de groene polders en langs IJzer en Ieperlee tussen Diksmuide en Ieper, op de frontlijn van de eerste wereldoorlog, door Flanders Fields.

Bij ons ben jij de vedette

Lopen voor
de vrede

Een wedstrijd met een vredesgedachte, in een streek vol wrede herinneringen! Omdat de fouten uit het verleden een les kunnen zijn voor heden en toekomst moeten we de herinnering aan zoveel zinloos geweld en gruwel helpen in standhouden!

Steun het
goede doel

Met uw deelname steunt u ook een goed doel. Bij de vorige marathons werd o.a.reeds “Artsen zonder grenzen”, het “kinderkankerfonds”, Blauwe veters, de Kim Phuc Foundation, enz gesteund.

Ready, set, go!

Een marathon met karakter

In Flanders Fields Marathon

Toen was overwinnen belangrijker dan overleven.
Nu wordt deelnemen belangrijker dan overwinnen.

De start wordt gegeven op de markt van Diksmuide.
Langs het "Zijdeling" lopen we naar Tervate en Stuivekenskerke en via de IJzer komen we terug in Diksmuide om via de Ieperlee naar Ieper te lopen . Een historisch traject, dat mits enig puzzelwerk voldoet aan de officieel vereiste afstand, 42,195 km.

Op het slagveld van W.O.1 (of W.W.1) zullen diverse nationaliteiten in een sportief duel strijden voor de overwinning. Voor velen wordt het een lang, heel eenzaam, doch vredelievend gevecht tegen de afstand en de vermoeidheid! Zij aan zij, strijden voor de overwinning, lopen voor een ereplaats of voor verbetering van het persoonlijk record. Elkaar bekampen tot de laatste snik, om na de aankomst de concurrenten (cum-currens= samenlopend) geluk te wensen en te bedanken voor de steun of sportieve strijd.

IFF is de vlakste marathon in België en één van de goedkoopste officiële marathons (officieel betekent eigenlijk een "echte" marathon van 42,195 km en dus opgemeten met de Jonescounter door een erkende opmeter). Het is ook de enige "echte" marathon in de Westhoek!

We beperken het aantal deelnemers en dat maakt het dus mogelijk om beperkt begeleiders te laten meefietsen vanaf km 10 (Stuivekenskerke-Diksmuide).

Er zijn ook opnieuw pacers voorzien zodat je gemakkelijk jouw beoogde tijd kan realiseren.

De marathon in estafette lopen kan ook, 5 lopers heb je hiervoor nodig. Inschrijven voor de estafette kan via mail aan marathons@telenet.be met als titel "estafette". 

Van de Verenigde Staten tot in Ieper

3:51:13

Meg uit de V.S. nam in 2022 deel aan de IFF marathon.
Ze deelt haar ervaring in deze inspirerende video.

"Of je nu kiest voor de ijzige Marathon van Omsk in Siberië, de ingetogen 'In Flanders Fields Marathon in Vlaanderen', de avontuurlijke Big Five Marathon in Zuid-Afrika, de swingende Reggae Marathon op Jamaica of de smaakvolle Marathon du Médoc in Frankrijk, elk evenement biedt je een once-in-a-lifetime ervaring"

Kimi Puntillo Amerikaanse journaliste

IFF marathon may not have the same spectators that NYC has but it has something so much more: the beautiful landscape, the history of the event, which is quite powerful, and amazing volunteers.

Jen Harris Canadese loopster

De iff marathon is toch ook mijn allermooiste herinnering in mijn korte loopcarriere ze. En niet enkel de omloop maar vooral de organisatie en het "je bent geen nummer" gevoel is top!

W.L. Vlaamse Loper

Deze marathon is echt een pareltje. Klein maar fijn en met een groot historisch besef. Eigenlijk moeten we dit soort wedstrijden een klein beetje geheim houden, anders stort de grote massa zich ook hier weer op. Voor de liefhebbers is deze loop echt een aanrader, maar niet doorvertellen hoor. 😉

S.D. Nederlandse loper

Onze sponsor

Gedreven voor Sport