Van start tot finish

Het parcours is officieel opgemeten door een IAAF-measurer grade B, en dus exact 42,195km, en is een BQ (Boston Qualifier).

Het is een prachtig, vlak parcours op de frontlijn, veelal langs waterlopen. Met talrijke oorlogsmonumenten die verwijzen naar het offer van vele honderdduizenden jongeren uit zovele landen.

De start wordt voor de eerste keer gegeven op de vernieuwde markt van Diksmuide.

Na een kleine lus door het centrum lopen we langs de Vismarkt en de Kleine Dijk via de Beerstblotestraat en de Zijdelingstraat de polders in. Een bijzonder mooi parcours die voor 90% het parcours volgt van het BK halve marathon van 2012. We steken de IJzer over langs de Tervatebrug. ( 22 okt 14: slag om Tervate

Langs het natuurreservaat de Kleiputten bereiken we het stemmige Stuivekenskerke. Na enkele landelijke wegen komen we terug aan de IJzer thv de  loopgraven van de Dodengang. Hier is er een prachtige zicht op “Diksmuide” met het begijnhof en de torens van Belfort en Sint-Niklaaskerk.
Na de Paxpoort en de IJzertoren, het memoriaal van de Vlaamse ontvoogding en Europees vredesdomein, zien we links in de IJzervallei het natuurreservaat “de Blankaart”.
We lopen verder langs de Ijzer tot aan de Knokkebrug, een vroegere vesting.
We verlaten de IJzer en langs de Ieperlee gaat het richting Steenstraete ( en café Steenstraete) voorbij het monument van de gebroeders Van Raemdonck. Aan het gehucht”Steenstraete” is er een gedenkteken voor 6000 Belgen die in 1915 slachtoffer werden van een eerste gifgasaanval. Via het sas van Boezinge gaat het verder langs het kanaal Ieper-IJzer en we zien onderweg tal van militaire begraafplaatsen, o.a. het John McRae-memoriaal, Talana Farm, Welsh Cemetry, Bard Cottage, Essex Farm,…

Aan het einde van het kanaal komen we onmiddellijk in het centrum van Ieper, de middeleeuwse lakenstad, en lopen door de monumentale”Menenpoort” naar de prachtige grote markt met lakenhalle en belforttoren, de langverwachte aankomst.

We SHALL Remember Them

In Flanders Fields Marathon

De enige "echte" marathon in de Westhoek!

Praktisch

Raadpleeg alle praktische informatie voor je aan de start komt.

Inschrijven

Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan vandaag nog in en bevestig jouw deelname.

Resultaten

Benieuwd naar de resultaten van de vorige edities?

Onze sponsor

Gedreven voor Sport