In Flanders Fields Marathon

De vzw IFFmarathon organiseert op zondag 17 september 2023 (10u00) de drieëntwintigste “In Flanders Fields-marathon” in de Westhoek. Een marathon door de beschermde IJzervallei.

De start wordt gegeven op de markt van Diksmuide.
Langs het “Zijdeling” lopen we naar Tervate en Stuivekenskerke en via de IJzer komen we terug in Diksmuide om via de Ieperlee naar Ieper te lopen . Een historisch traject, dat mits enig puzzelwerk voldoet aan de officieel vereiste afstand, nl. 42km195. Zie parcours

Op het slagveld van W.O.1 (of W.W.1) zullen diverse nationaliteiten in een sportief duel strijden voor de overwinning. Voor velen wordt het een lang, heel eenzaam, doch vredelievend gevecht tegen de afstand en de vermoeidheid! Zij aan zij, strijden voor de overwinning, lopen voor een ereplaats of voor verbetering van het persoonlijk record. Elkaar bekampen tot de laatste snik, om na de aankomst de concurrenten (cum-currens= samenlopend) geluk te wensen en te bedanken voor de steun of sportieve strijd.

Toen was overwinnen belangrijker dan overleven.
Nu wordt deelnemen belangrijker dan overwinnen.

Een wedstrijd met een vredesgedachte, in een streek vol wrede herinneringen! Omdat de fouten uit het verleden een les kunnen zijn voor heden en toekomst moeten we de herinnering aan zoveel zinloos geweld en gruwel helpen in standhouden! Laat ons daarom van deze marathon iets moois maken. Met UW deelname steunt u ook een goed doel. Bij de vorige marathons werd o.a.reeds “Artsen zonder grenzen”, het “kinderkankerfonds”, Blauwe veters, de Kim Phuc Foundation, enz gesteund.

Misschien heeft u al gemerkt dat de inhoud van deze pagina zelden gewijzigd wordt. Dat klopt, ons doel blijft steeds hetzelfde.

  • Hoeveel afstand bedraagt het parcours?

    Een rondje bedraagt 5 km.

Datum

zondag 17 september 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 am - 6:00 pm

Lokale tijd

  • Tijdzone: Europe/Brussels
  • Datum:zondag 17 september 2023
  • Tijd: 10:00 am - 6:00 pm

Kosten

€33,00

Labels

Officieel & opgemeten

Locatie

Grote Markt, Diksmuide
Grote Markt 1, 8600 Diksmuide
Categorie

Organisator

André Mingneau
André Mingneau
Email
amos@marathons.be
X
QR code