Feed-aggregator

De zenuwpezen van de atletiek: waarom ook Tia Hellebaut ooit een sigaret opstak

Nieuwsblad - 7 uur 46 min geleden

Het was een terloops uitgesproken zinnetje in de laatste episode van ‘het beste van de Container Cup’. Gewezen olympisch hoogspringkampioene Tia Hellebaut die toegaf dat hoogspring(st)ers weleens rookten. Een ‘bekentenis’ van jewelste? “Ze rookten niet allemaal, maar sommigen staken toch geregeld een sigaretje op.” Huh?

Categorieën: Atletieknieuws

Vlaams kampioenschap atletiek in de running als testevent

Nieuwsblad - mei 6, 2021 - 12:26pm

Het Vlaams kampioenschap atletiek op 23 mei in Lebbeke is in de running als officieel coronatestevent. Dat liet de Vlaamse Atletiekliga (VAL) donderdag weten op haar website. Een definitieve overheidsbeslissing volgt ten laatste volgende week.

Categorieën: Atletieknieuws

Jaan Bal moet 24 cm hoger springen voor EK-selectie: “Dat lukt zeker”

Nieuwsblad - mei 5, 2021 - 10:57am

De voormalige tienkamper Jaan Bal moet zijn record in het polsstokspringen met 24 cm bijstellen om in juli zijn koffers te mogen pakken voor het EK U23 in Bergen, Noorwegen.

Categorieën: Atletieknieuws

Isaac Kimeli duikt bij debuut op 10.000 meter meteen onder olympische limiet

Nieuwsblad - mei 4, 2021 - 7:49pm

Isaac Kimeli heeft dinsdag de 10.000 meter gewonnen op een atletiekmeeting in het Zweedse Stockholm. Hij debuteerde op de afstand in 27:22.70, ruim onder de olympische limiet van 27:28.00.

Categorieën: Atletieknieuws

Jonathan Sacoor zet studies aan University of Tennessee stop na conflict rond World Relays

Nieuwsblad - mei 4, 2021 - 5:14pm

Jonathan Sacoor zet zijn studies aan de University of Tennessee in de Verenigde Staten stop. Dat werd bevestigd aan Belga.

Categorieën: Atletieknieuws

ROBA-coach Wim De Roover: “Eindelijk weer in groep trainen”

Nieuwsblad - mei 3, 2021 - 9:17am

“Het was een half jaar geleden dat er nog eens in groep kon worden getraind”, vertelt Wim De Roover, de zestigjarige coach bij atletiekclub ROBA. “Vorige week was het eindelijk zo ver. En nu hopen dat alles stilaan normaal wordt.”

Categorieën: Atletieknieuws

Het kleine België blijft meespelen op de estafette: “We peppen elkaar op”

Nieuwsblad - mei 3, 2021 - 6:00am

Drie ploegen aan de start, drie ploegen in de finale, één keer op een zucht van een medaille. Drie lessen na de World Relays, het officieuze WK estafette.

Categorieën: Atletieknieuws

Belgian Tornados na moeilijk weekend op World Relays: “Nog altijd op schema voor Tokio”

Nieuwsblad - mei 2, 2021 - 11:15pm

De Belgian Tornados presteerden zondag in de finale van de 4x400 meter bij de World Relays in het Poolse Chorzow met een achtste plaats niet zo goed als we de voorbije jaren van hen gewoon zijn. Toch maken ze zich weinig zorgen, vertelden ze op een persmoment zondagavond.

Categorieën: Atletieknieuws

België eindigt op World Relays als vierde op gemengde estafette, een nieuwe olympische discipline

Nieuwsblad - mei 2, 2021 - 7:29pm

België is als vierde geëindigd op de gemengde 4x400m op de World Relays in Polen. Dat officieuze WK estafette is de aanloop van het zomerseizoen, met de Olympische Spelen als hoofddoel. Dylan Borlée, Cynthia Bolingo, Camille Laus en Kevin Borlée snelden vanuit de buitenbaan naar 3.17.92, na Italië (3.16.60), Brazilië (3.17.54) en de Dominicaanse Republiek (3.17.58).

Categorieën: Atletieknieuws

Belgian Cheetahs pakken rechtstreeks ticket voor WK 2022 dankzij finaleplek op World Relays

Nieuwsblad - mei 1, 2021 - 7:08pm

Ze glimlachten breed: de Belgian Cheetahs hebben hun rechtstreekse ticket voor het WK van 2022 beet. Op de World Relays, het WK estafette, konden de 4x400m-vrouwen zich plaatsen voor de finale, de beste acht.

Categorieën: Atletieknieuws

Kevin Borlée, Sacoor, Laus en Bolingo komen zaterdag twee keer in actie op de World Relays

Nieuwsblad - mei 1, 2021 - 2:31pm

De ploegopstellingen voor de series op de World Relays zaterdagavond in het Poolse Chorzow zijn bekend. Camille Laus, Cynthia Bolingo, Kevin Borlée en Jonathan Sacoor staan voor de zware taak om twee keer een 400 meter af te werken in iets meer dan twee uur tijd.

Categorieën: Atletieknieuws

Trayvon Bromell loopt beste wereldjaarprestatie op 100m en werpt zich op als favoriet voor olympisch goud

Nieuwsblad - mei 1, 2021 - 10:16am

De Amerikaanse sprinter Trayvon Bromell heeft vrijdag op een meeting in Florida de 100 meter gelopen in 9.88, een beste wereldjaarprestatie.

Categorieën: Atletieknieuws

Bondscoaches Carole Bam en Jacques Borlée voor World Relays: “Generale repetitie voor Tokio, maar belangrijkste is WK-selectie afdwingen”

Nieuwsblad - april 30, 2021 - 2:30pm

De Belgische 4x400 meterploegen staan voor een druk programma op de World Relays, het officieuze WK aflossingen, in het Poolse Chorzow dit weekend. Zowel de Belgian Tornados, de Belgian Cheetahs als de Mixed Relay proberen zich te plaatsen voor het WK van volgend jaar in Eugene én vertrouwen te tanken voor Tokio. Vooral bij de mannen is de spoeling door enkele blessures dun. “We willen aan de geblesseerde atleten laten zien dat we er nog altijd staan”, zegt bondscoach Jacques Borlée.

Categorieën: Atletieknieuws

Zijn Amerikaanse universiteit vindt dat Jonathan Sacoor te veel risico’s neemt met WK in Polen, maar: “Het is mijn plicht om erbij te zijn”

Nieuwsblad - april 30, 2021 - 6:00am

Voor het EK zaalatletiek paste hij nog, maar Jonathan Sacoor staat wel op het WK estafette. Ondanks het verbod van zijn Amerikaanse universiteit in Tennessee, waar hij al enkele jaren atletiek en businessmanagement combineert. “Maar ik vind het mijn verantwoordelijkheid om hier te zijn, want net aan de 4x400m heb ik al de meeste van mijn successen te danken”, zei hij aan Sporza.

Categorieën: Atletieknieuws

Voor Kevin Borlée is het WK estafette in Polen geen verplicht nummertje: “We zijn gekortwiekt, maar het blijft een WK”

Nieuwsblad - april 30, 2021 - 6:00am

De ploegkapitein. De killer. De ancien. Noem hem hoe je wilt, maar Kevin Borlée (33) blijft vooral een van de snelste afwerkers ter wereld op de 4x400m. Het WK estafette is het eerste mondiale toernooi sinds het WK atletiek in 2019, waar de Tornados historisch brons pakten. “Op dit WK zijn we serieus gehandicapt. Maar ik maak mij geen zorgen voor Tokio.”

Categorieën: Atletieknieuws

Wereldkampioen tienkamp Niklas Kaul keert na negen maanden blessureleed weer in competitie

Nieuwsblad - april 29, 2021 - 11:43pm

Negen maanden na zijn elleboogoperatie zal wereldkampioen tienkamp Niklas Kaul zijn comeback maken in competitie, zo maakte de Duitse atletiekfederatie donderdag bekend.

Categorieën: Atletieknieuws

De vele gezichten van Bruce/Caitlyn Jenner: van beste atleet van zijn generatie over transgenderrolmodel en soapster tot ambitieuze politica

Nieuwsblad - april 29, 2021 - 4:17pm

Beroemd als atleet, beroemd als all American hero, beroemd als realityster, beroemd als transgender, en weldra ook beroemd als politicus? Bruce Jenner won in 1976 olympisch goud op de tienkamp, maar haalde sindsdien in andere omstandigheden nog veel meer headlines. Als Caitlyn Jenner – haar naam sinds de geslachtsverandering in 2015 – wil ze gouverneur van Californië worden.

Categorieën: Atletieknieuws

Isaac Kimeli vestigt onbreekbaar looprecord in De Container Cup, rugbybeer Benoy zet drie besttijden neer

Nieuwsblad - april 27, 2021 - 8:35pm

Dinsdag werd een vruchtbare dag in De Container Cup. Langeafstandsloper Isaac Kimeli zette een record voor de eeuwigheid neer op de loopband, terwijl rugby-speler Gillian Benoy in het golf, het roeien en op de benchpress.

Categorieën: Atletieknieuws

Pech voor Belgian Tornados: Jonathan Borlée moet met hamstringblessure forfait geven voor World Relays

Nieuwsblad - april 27, 2021 - 3:30pm

De Belgian Tornados zijn een belangrijke schakel kwijt voor de World Relays van komend weekend in het Poolse Chorzow. Jonathan Borlée geeft forfait met een hamstringblessure.

Categorieën: Atletieknieuws

Philip Milanov zit op schema voor de Olympische Spelen

Nieuwsblad - april 27, 2021 - 11:36am

Op de eerste micromeeting van de VAL in Oordegem was discuswerper Philip Milanov één van de blikvangers. De Belgische recordhouder gooide 63,81m ver. “Maar in de opwarming ging mijn discus veel verder”, meldde de 29-jarige Bruggeling van Vivoorde AC.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx