S'abonner à flux Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Mis à jour : il y a 47 min 25 sec

“Coach van Nafi Thiam test positief op corona”

il y a 1 heure 17 min

Geen Roger Lespagnard vandaag in het olympisch stadion om zijn poulain Nafi Thiam te ondersteunen tijdens de tweede dag van de zevenkamp. “Om medische redenen”, klonk de korte mededeling van Team Belgium. Le Soir meent nu te weten dat de coach van Thiam positief testte op corona en in zijn kamer moet blijven in afwachting van de hertest.

Catégories: Atletieknieuws

Ons land kan vandaag voor het eerst twee keer olympisch goud pakken op één dag: “Qua impact, eer en glorie komt niets in de buurt”

il y a 5 heures 3 min

Ons land kan vandaag twéé gouden medailles pakken op de Olympische Spelen in één dag: een absoluut unicum. Vandaag kan levens veranderen, niets zal erna nog hetzelfde zijn. Want olympisch goud, dat verweert nooit. “Qua impact, eer en glorie komt niets in de buurt.”

Catégories: Atletieknieuws

Nederlands fenomeen Sifan Hassan op schema voor goud op 1.500, 5.000 én 10.000 meter: “Ze is geen normaal mens”

il y a 6 heures 33 min

Nog nooit heeft iemand het geprobeerd om op de Olympische Spelen de 1.500, de 5.000 en de 10.000 meter te lopen. Maar de Nederlandse Sifan Hassan (28) wil in Tokio laten zien dat die onderdelen wél met succes kunnen worden gecombineerd. Een eerste keer goud heeft ze al te pakken, nog twee te gaan. Of zijn onze noorderburen toch weer iets te optimistisch?

Catégories: Atletieknieuws

Vijf uur in bed, vijftien uur in het stadion: zo komt Nafi Thiam zeven disciplines in twee dagen door onder een loden Japanse zon

il y a 6 heures 33 min

Elf keer springen, zes keer gooien en in totaal minder dan drie minuten lopen: Nafi Thiam (21) zal in Tokio nog geen acht minuten in de weer zijn op de piste, en toch beleeft ze een slopende tweedaagse. Terwijl de explosieve nummers pezen, gewrichten en spieren zwaar belasten, komt het erop aan om lichaam en geest zo veel mogelijk te ontspannen. Zonder muziek kom Thiam de dag niet door.

Catégories: Atletieknieuws

Traag maar gestaag richting wereldtop en morgen waterkans op eremetaal: wie is Noor Vidts, Belgische verrassing op de Spelen?

août 4, 2021 - 5:59pm

Eén dag en dus vier onderdelen van de olympische zevenkamp liggen achter de rug, en Nafi Thiam is voorlopig niet de beste Belgische. Wie had dat durven voorspellen? Noor Vidts (25) alvast niet, maar de Vilvoordse staat wel tweede bij haar olympisch debuut. Van een binnenkomer gesproken. We wikken en wegen de kansen van de bijna afgestudeerde Master in de bio-ingenieurswetenschappen die zich de voorbije jaren traag maar gestaag een weg naar de top baande.

Catégories: Atletieknieuws

“Twijfel hoeft niet: Nafi Thiam heeft het goud nog altijd binnen bereik”

août 4, 2021 - 4:42pm

Derde, nota bene achter een landgenote. Nafi Thiam kon niet verbergen dat ze licht ontgoocheld was na dag 1 van de zevenkamp. Toch hoeft er niet meteen iets aan de hand zijn. Mits een overtuigende donderdagochtend in Japan ligt goud nog altijd meer dan ooit in bereik voor Nafi Thiam.

Catégories: Atletieknieuws

Memorial Van Damme mag Amerikaanse sprintsensatie Sha’Carri Richardson verwelkomen

août 4, 2021 - 3:34pm

De Amerikaanse sprintster Sha’Carri Richardson zal dit jaar tijdens de Memorial Van Damme deelnemen aan de 200 meter. Dat heeft de organisatie woensdag aangekondigd in een persbericht. De 21-jarige Richardson werd uitgesloten van de 100m en niet geselecteerd voor de 4x100m op de Olympische Spelen in Tokio na een schorsing van een maand wegens het gebruik van marihuana.

Catégories: Atletieknieuws

Canadees Andre De Grasse klopt de Amerikanen en sprint naar goud op 200m

août 4, 2021 - 3:09pm

De Canadees Andre De Grasse heeft woensdag de gouden medaille veroverd op de 200 meter tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Catégories: Atletieknieuws

Oegandese Chemutai wint olympische 3.000 m steeple, Keniaan Korir verovert goud op 800m

août 4, 2021 - 2:45pm

De Oegandese Peruth Chemutai heeft zich woensdag tot olympisch kampioene gekroond op de 3.000 m steeple tijdens de Spelen in Tokio.

Catégories: Atletieknieuws

Indrukwekkende Noor Vidts lijkt geen last te hebben van zenuwen op de Olympische Spelen: “Ik had dit nooit verwacht”

août 4, 2021 - 2:17pm

Anouk Vetter, Noor Vidts, Nafi Thiam. Dat is momenteel de top drie op de olympische zevenkamp. De 25-jarige Vidts verbaast opnieuw vriend en vijand, maar veel last van zenuwen heeft onze landgenote kennelijk (nog) niet.

Catégories: Atletieknieuws

Elise Vanderelst grijpt naast finaleplek op 1.500 meter

août 4, 2021 - 12:24pm

Elise Vanderelst heeft zich woensdag op de Olympische Spelen in Tokio niet kunnen plaatsen voor de finale van de 1.500 meter.

Catégories: Atletieknieuws

Amerikaanse Sydney McLaughlin verpulvert wereldrecord en pakt goud op 400m horden

août 4, 2021 - 5:07am

De Amerikaanse Sydney McLaughlin heeft woensdag in Tokio olympisch goud veroverd in de 400 meter horden bij de vrouwen.

Catégories: Atletieknieuws

Drama voor Thomas Van der Plaetsen: tienkamper loopt blessure op tijdens verspringen, zijn Spelen zijn voorbij

août 4, 2021 - 3:24am

Thomas Van der Plaetsen heeft woensdag tijdens het verspringen, de tweede proef in de tienkamp op de Spelen van Tokio, een blessure opgelopen.

Catégories: Atletieknieuws

Wit-Russische atlete Krystsina Tsimanoeskaja aangekomen op luchthaven van Tokio voor vlucht naar Polen

août 4, 2021 - 2:50am

De Wit-Russische atlete Krystsina Tsimanoeskaja heeft de Poolse ambassade in Tokio verlaten en is aangekomen op de luchthaven van Tokio-Narita, waar ze op een vliegtuig naar de Poolse hoofdstad Warschau zal stappen.

Catégories: Atletieknieuws

Over deze wedstrijd spreekt men binnen 50 jaar nog. Wie is Karsten Warholm, houder van het strafste wereldrecord op deze Spelen?

août 3, 2021 - 3:00pm

Dat hij het wereldrecord zou verbeteren lag in de lijn der verwachtingen. Maar dat hij er bijna een seconde af zou doen, nee, dat had niemand kunnen denken. Karsten Warholm (25) schreef dinsdagmorgen geschiedenis in Tokio met een ondenkbare chrono op de 400 meter horden. “Ik heb altijd gezegd dat een perfecte race niet bestaat, maar dit kwam toch aardig in de buurt”, zegt hij. En dan te denken dat de Noor zich eerst als tienkamper zag, in plaats van als hordeloper.

Catégories: Atletieknieuws

Sprong van Canadese valt letterlijk in het water en zorgt voor zeldzame nulscore: “Deze wedstrijd zal mij niet kraken”

août 3, 2021 - 2:37pm

De Chinese Tingmao Shi won op de Olympische Spelen goud in het schoonspringen op de driemeterplank. De competitie voor Pamela Ware verliep minder succesvol.

Catégories: Atletieknieuws

Isaac Kimeli grijpt naast finale 5.000m

août 3, 2021 - 1:43pm

Isaac Kimeli (27) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 5.000 meter op de Olympische Spelen in Tokio.

Catégories: Atletieknieuws

Michael Obasuyi strandt in reeksen 110m horden: “Ik liep geen goeie race”

août 3, 2021 - 12:59pm

Michael Obasuyi kon zich dinsdag op de Olympische Spelen in Tokio niet plaatsen voor de halve finales van de 110 meter horden. In de eerste van vijf reeksen kwam hij als zesde over de streep in 13”65.

Catégories: Atletieknieuws

Nafi Thiam neemt tijdens Memorial Van Damme deel aan het hoogspringen, ook andere Belgische toppers van de partij

août 3, 2021 - 12:42pm

Nafi Thiam zal dit jaar tijdens de Memorial Van Damme deelnemen aan de competitie in het hoogspringen. Dat heeft de organisatie dinsdag gemeld.

Catégories: Atletieknieuws

Dé atletiekprestatie van de Olympische Spelen? Noor Karsten Warholm wint 400 m horden in waanzinnig wereldrecord

août 3, 2021 - 7:36am

Wereldkampioen Karsten Warholm heeft zich dinsdag in Tokio ook tot olympisch kampioen gekroond op de 400 meter horden. De 25-jarige Noor deed dat in een nieuw wereldrecord.

Catégories: Atletieknieuws

Pages

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx