Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 14 min 42 sec geleden

Franse gerecht ondervraagt voorzitter voetbalclub PSG in corruptieonderzoek in verband met… WK atletiek

maart 23, 2019 - 12:32pm

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is in de Franse hoofdstad Parijs ondervraagd in een onderzoek naar mogelijke corruptie bij de kandidatuur van Doha voor het WK atletiek, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP uit goede bron.

Categorieën: Atletieknieuws

Moet Caster Semenya hormonen slikken of niet? Man of vrouw? Hoogste sportrechtbank raakt er niet uit en stelt de zaak een maand uit

maart 21, 2019 - 5:42pm

De hoogste sportrechtbank TAS heeft de beslissing in de zaak-Caster Semenya een maand uitgesteld. Een absolute wereldtopper op de middenlange afstand, olympische medailles en eremetaal op wereldkampioenschappen bij de vleet… Alleen: ze ziet eruit als een halve man.

Categorieën: Atletieknieuws

Memorialbaas Van Branteghem mee voorop in hommeles bij Vlaamse aletiekbond

maart 21, 2019 - 12:11pm

Het zat er de voorbije weken niet alleen op tussen Jacques Borlée, enkele Waalse topatleten onder wie Nafi Thiam en de Borlées, en de Waalse atletiekfederatie. Nadat het langs Franstalige kant eind vorige week tot een verzoening kwam, uitten enkele Vlaamse coaches hun ongenoegen in een open brief. Want er heerst ook al langer onvrede over de samenwerking tussen atleten, coaches en bobo’s van de Vlaamse atletiekliga.

Categorieën: Atletieknieuws

JACOBS & VERMEIREN. Flips en headspins op de Olympische Spelen? Gimme a break

maart 21, 2019 - 2:00am

Samen volgen Hans Jacobs en Marc Vermeiren al meer dan vijftig jaar de topsport. Elke week bespreken zij wat hen in die wondere wereld verbaast, ontroert, verblijdt, opvalt, kwelt of ergert.

Categorieën: Atletieknieuws

Franstalige atletiekbond start intern onderzoek na Thiam-incident op EK in Berlijn

maart 19, 2019 - 9:09pm

De Franstalige atletiekbond (LBFA) start een intern onafhankelijk onderzoek naar het incident met Nafissatou Thiam op het EK atletiek afgelopen zomer in Berlijn. Dat liet de federatie dinsdag weten. Als gevolg van de zaak-Thiam is ook de algemene vergadering, voorzien voor aanstaande zaterdag, uitgesteld.

Categorieën: Atletieknieuws

COMMENTAAR. Van “vijanden” naar “partners in crime”: gouden sportgeneratie verdient Golden Generation Arena

maart 19, 2019 - 7:24pm

De Golden Generation Arena. Eerlijk? De naam klinkt een beetje cheesy. Maar het belangrijkste: eindelijk is de redelijkheid terug en kan er in een deftige verstandhouding worden gebouwd aan een Belgische sporttempel.

Categorieën: Atletieknieuws

Zijn plannen voor nieuw voetbalstadion in Brussel definitief opgeborgen? Koning Boudewijnstadion krijgt make-over

maart 19, 2019 - 2:00am

De plannen om in Brussel een nieuw voetbalstadion te bouwen, zijn opgeborgen. Definitief, zo lijkt het wel. Vandaag presenteren de voetbalbond en het sportevenementenbedrijf Golazo hun plannen om het Koning Boudewijnstadion in een nieuw, moderner kleedje te steken.

Categorieën: Atletieknieuws

“Onrechtmatig” en “onrechtvaardig”: Kenianen zijn boos omdat Diamond League 5.000 meter schrapt

maart 15, 2019 - 9:18pm

Verschillende leden van de Keniaanse Atetiekfederatie hebben de beslissing van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) om de 5.000 meter vanaf 2020 te schrappen uit de Diamond League veroordeeld. Ze noemen de beslissing “onrechtmatig” en “onrechtvaardig”.

Categorieën: Atletieknieuws

Open oorlog in atletiek eindelijk afgelopen: dan toch nieuw contract voor Jacques Borlée tot en met Olympische Spelen

maart 15, 2019 - 7:09pm

Jacques Borlée heeft vrijdag een nieuw contract gekregen als bondscoach van de Belgian Tornados. Dat lieten de Franse gemeenschap en de Franstalige atletiekliga (LBFA) weten na een bijeenkomst met Minister van Sport Rachid Madrane (PS). Er komt zo een einde aan een open oorlog die meerdere weken duurde.

Categorieën: Atletieknieuws

Marathonloper Koen Naert mikt in Rotterdam op recordtijd en olympisch ticket

maart 15, 2019 - 10:05am

Koen Naert neemt op 7 april deel aan de marathon in Rotterdam. De Europese kampioen hoopt in Nederland een persoonlijk record te lopen en zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Categorieën: Atletieknieuws

Borlée-broertjes hebben “constructief” onderhoud met Franstalige minister van Sport: expertisepool voor topsporters

maart 14, 2019 - 8:10pm

Rachid Madrane (PS) stelt voor om binnen de Franse Gemeenschap een expertisepool voor topsporters op te richten. Dat zei de Franstalige minister van Sport donderdag na een vergadering met enkele Franstalige atleten, onder wie Kevin, Jonathan en Dylan Borlée. Die konden zich vinden in het voorstel van Madrane.

Categorieën: Atletieknieuws

Twaalf Franstalige topatleten, onder wie Thiam en Borlées, starten ‘AthlePro’ om meer inspraak te krijgen in beleid

maart 14, 2019 - 1:19pm

Twaalf topatleten aangesloten bij de Franstalige atletiekbond (LBFA) hebben zich verenigd onder de noemer ‘AthlePro’. Dat bracht La Dernière Heure donderdag naar buiten en werd later door de atleten bevestigd aan Belga.

Categorieën: Atletieknieuws

Vergadering tussen Jacques Borlée, atletiekfederaties en BOIC blijft geheim

maart 12, 2019 - 4:20pm

Jacques Borlée zal woensdag zoals gepland samenzitten met de atletiekfederaties VAL en LBFA, de administraties Adeps en Sport Vlaanderen, en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Het tijdstip en de plaats van de vergadering blijven wel geheim. Dat heeft het BOIC dinsdag aan Belga laten weten.

Categorieën: Atletieknieuws

Minder meetings in Diamond League, maar Memorial Van Damme blijft

maart 12, 2019 - 2:00am

De internationale atletiekfederatie (IAAF) zet het mes in het aantal meetings van de Diamond League. Vanaf 2020 sneuvelen er al zeker twee meetings – van 14 naar 12 –, maar hoogstwaarschijnlijk ­vallen er nog meer organisaties uit de boot.

Categorieën: Atletieknieuws

Interationale Atletiekfederatie maakt minima bekend voor Tokio 2020, ook nieuwe wereldranking bepalend

maart 11, 2019 - 4:30pm

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft de atletiekminima vastgelegd voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020 (31 juli-9 augustus). Naast de limieten zullen ook de kersverse wereldrankings gebruikt worden als kwalificatiesysteem, zo raakte zondag bekend. De IAAF laat 1.900 atleten toe, drie per land per individueel nummer.

Categorieën: Atletieknieuws

IAAF verlengt schorsing van Rusland na dopingschandaal opnieuw

maart 11, 2019 - 12:10pm

De Wereldatletiekbond IAAF houdt vast aan de schorsing van Rusland die sinds november 2015 van kracht is. Dat heeft de instantie laten weten tijdens een bijeenkomst in Doha.

Categorieën: Atletieknieuws

Philip Milanov begint seizoen met zege in discuswerpen

maart 9, 2019 - 7:51pm

Philip Milanov heeft zaterdag de European Throwing Cup discuswerpen in het Slovaakse Samorin op zijn naam geschreven. Hij wierp 62m63. Vanessa Sterckendries werd met 67m49 vijftiende in het hamerslingeren.

Categorieën: Atletieknieuws

Na uithaal Waalse Atletiekliga: ‘Borlée overweegt overstap naar Vlaanderen’

maart 8, 2019 - 4:44pm

Na de uitlatingen van de Waalse Atletiekliga (LBFA) aan het adres van Jacques Borlée, zou de atletiekcoach - niet voor het eerst - een overstap naar de Vlaamse Atletiekliga overwegen. Dat zegt 'Le Soir'.

Categorieën: Atletieknieuws

Bejubeld en gehaat: Jacques Borlée, de Jean-Marie Dedecker van de atletiek

maart 8, 2019 - 11:04am

Hij charmeert – politica Hilde Crevits noemde hem ooit haar favoriete onenightstand - en hij schopt. Wie is atletiekcoach Jacques Borlée, en waarom is hij voor de zoveelste keer de nagel aan de doodskist van de Waalse federatie? “Sterke karakters zijn gemaakt om te botsen.”

Categorieën: Atletieknieuws

Waalse Atletiekbond slaat terug: “Het is tijd om een eind te maken aan deze lynchpartij, georkestreerd door Jacques Borlée”

maart 7, 2019 - 10:57pm

De ganse heisa die vorige week ontstond rond de zogenaamde gedragscode voor atleten is duidelijk nog niet voorbij. De Waalse atletiekbond publiceerde donderdagavond via haar website een open brief waarin vooral Jacques Borlée het moest ontgelden.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx