Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 19 min 6 sec geleden

Nafi Thiam verbetert bij terugkeer meteen persoonlijk record op de 200 meter

mei 18, 2019 - 4:14pm

Nafi Thiam heeft meteen na haar terugkeer van een kuitblessure haar persoonlijk record op de 200 meter sprint gebroken. De olympische kampioene zevenkamp deed zaterdag mee aan een atletiekmeeting in Gaurain-Ramecroix in Henegouwen en liep ondanks tegenwind (-1,5m/s) een chrono van 24.37. Drie honderdsten beter dan haar vorige besttijd van 24.40, die ze neerzette in 2017.

Categorieën: Atletieknieuws

Lyles pijlsnel op 100m, Samba klopt Benjamin in titanenduel op 400m horden

mei 18, 2019 - 3:40pm

De Amerikaan Noah Lyles heeft zaterdag op de Diamond League atletiekmeeting in Sjanghai de 100 meter gewonnen in een persoonlijke besttijd van 9.86, een beste wereldjaarprestatie. Zijn landgenoot Christian Coleman volgde binnen hetzelfde honderdste. Op de 400 meter horden haalde de Qatarees Abderrahman Samba het in een langverwacht duel van de Amerikaan Rai Benjamin in 47.27, eveneens een beste wereldjaarprestatie.

Categorieën: Atletieknieuws

Belgische topatlete Louise Carton getuigt over eetstoornis die haar leven overnam: “Zelfdestructie, schaamte en 5 jaar geen maandstonden”

mei 18, 2019 - 11:37am

De Belgische toploopster Louise Carton heeft vrijdagavond in een bijzonder dappere blog op haar website openlijk getuigd over een eetstoornis die haar leven de voorbije jaren helemaal in de war schopte en haar sportieve carrière bedreigde. “Ik heb lang getwijfeld of ik dit zou delen, maar ik vind het te belangrijk om het niet te doen. Taboes zijn er om te doorbreken, toch?”, stelt de 25-jarige atlete.

Categorieën: Atletieknieuws

JACOBS & VERMEIREN. Eerherstel voor Ria Van Landeghem

mei 16, 2019 - 3:00am

Samen volgen Hans Jacobs en Marc Vermeiren al meer dan vijftig jaar de topsport. Elke week bespreken zij wat hen in die wondere wereld verbaast, ontroert, verblijdt, opvalt, kwelt of ergert. Vandaag buigt Marc Vermeiren zich over de toekomst van de Antwerpse sport.

Categorieën: Atletieknieuws

Zuid-Afrika gaat in beroep tegen controversiële uitspraak over intersekse-atlete Semenya

mei 13, 2019 - 1:36pm

De Zuid-Afrikaanse atletiekbond ASA gaat zoals aangekondigd in beroep tegen de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) over het beroep van atlete Caster Semenya. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse ministerie van Sport maandag bevestigd.

Categorieën: Atletieknieuws

Brazilië verrast favoriet Verenigde Staten op 4x100m op World Relays in Japan

mei 12, 2019 - 10:00pm

Brazilië heeft zondag met een zege tegen het Amerikaanse team op de 4x100m voor een grote verrassing gezorgd op de World Relays in Yokohama.

Categorieën: Atletieknieuws

Amerikaanse hordenloper vliegt als een echte superman over finish (en wint)

mei 12, 2019 - 2:11pm

Elke atleet weet hoe belangrijk het is om zich te “smijten” op de streep. De Amerikaanse hordenloper Infinite Tucker liet in Texas niets aan het toeval over en vloog als een echter superman over de streep. En won.

Categorieën: Atletieknieuws

Marathon Utrecht mondt uit in chaos: 2.000 lopers verkeerde kant op gestuurd

mei 12, 2019 - 1:15pm

Alle deelnemers van de kwart marathon in het Nederlandse Utrecht zijn zondag bij de Gansstraat door een verkeersregelaar de verkeerde kant op gestuurd. De circa 2000 renners belandden vervolgens op het parcours van de halve marathon. In totaal doen ruim 6000 renners mee.

Categorieën: Atletieknieuws

Belgian Tornados vallen net naast het podium op World Relays, maar pakken alsnog brons na Amerikaanse diskwalificatie

mei 12, 2019 - 12:58pm

De Belgian Tornados hebben zondag op de World Relays in het Japanse Yokohama net naast een podiumplaats gegrepen de finale van de 4x400 meter. Maar omdat de Amerikanen op plaats twee gediskwalificeerd werden, schoven de Belgen een plek op richting brons. De gemengde estafetteploeg kon hun vermoeidheid niet verstoppen en eindigde laatste in hun finale.

Categorieën: Atletieknieuws

Ook Belgian Cheetahs hebben hun WK-ticket beet na knappe tweede stek in B-finale op de World Relays

mei 12, 2019 - 12:06pm

De Belgian Cheetahs zijn zondag op de World Relays in het Japanse Yokohama op de tweede plaats geëindigd in de B-finale van de 4x400 meter. Met dat resultaat mogen ze naar het WK in Doha (27 september tot 6 oktober), zaterdag pakten de Belgian Tornados al hun WK-ticket.

Categorieën: Atletieknieuws

Elodie Ouedraogo over Jeroom, een cameltoe, een lift van Albert van Monaco en de ondertussen beruchte scheet: “<I>Real life!”</I>

mei 12, 2019 - 12:19am

Elke week vuurt Dave Peters in “Buitenspel” ongewone vragen af op een sporter. Vandaag: Elodie Ouedraogo, voormalig sprintster van de 4x100 meter.

Categorieën: Atletieknieuws

Belgian Cheetahs mogen met 12e tijd in reeksen niet naar A-finale in World Relays, wel naar B-finale

mei 11, 2019 - 12:34pm

De Belgian Cheetahs hebben zich zaterdag op de World Relays in het Japanse Yokohama niet kunnen plaatsen voor de A-finale op de 4x400 meter. Met een twaalfde tijd in de reeksen stelden ze wel hun deelname aan de B-finale veilig.

Categorieën: Atletieknieuws

Julien Watrin vervangt Jonathan Borlée bij Tornados op World Relays

mei 11, 2019 - 12:01pm

Jonathan Borlée zal zaterdag op de World Relays in het Japanse Yokohama niet in actie komen in de reeksen van de 4x400 meter. Hij sukkelt met de hamstrings en wil geen risico nemen. Julien Watrin is zijn vervanger.

Categorieën: Atletieknieuws

Belgian Tornados en Cheetahs testen stageplek voor Olympische Spelen in Tokio: “Alles is perfect”

mei 10, 2019 - 9:56am

De Belgische 4x 400m ploeg, mannen en vrouwen, heeft zich een week lang voorbereid in Mito, in Japan, op de World Relays komend weekend in Yokohama. Mito is de plek waar het hele team Belgium zal neerstrijken om de Olympische Spelen van Tokio (24 juli - 9 augustus 2020) voor te bereiden. Het hotel, de pistes, de fitnesszaal, alles werd door de Tornados en Cheetahs in primeur getest en goedgekeurd.

Categorieën: Atletieknieuws

Bolingo moet voor World Relays afhaken met achillespeesblessure

mei 8, 2019 - 4:10pm

Cynthia Bolingo moet door een achillespeesblessure forfait geven voor de World Relays komend weekend in het Japanse Yokohama met de Belgian Cheetahs en de Belgische Mixed Relay. Dat bevestigde de atlete zelf op Instagram. Zonder de zilveren medaillewinnares van het afgelopen EK indoor op de 400 meter slinken de kansen van de Belgen gevoelig.

Categorieën: Atletieknieuws

Russische atlete liep onder een valse naam en legde valse documenten voor, maar krijgt nu 12 jaar schorsing

mei 8, 2019 - 11:10am

De Russische 800m-loopster Kseniya Savina, die verschillende jaren onder een valse identiteit liep, is veroordeeld tot een schorsing van twaalf jaar. Dat kondigde de Athletics Integrity Unit (AIU) woensdag aan. Ze krijgt de schorsing voor het afleveren van foute documenten om op die manier een positieve EPO-test te rechtvaardigen.

Categorieën: Atletieknieuws

Nafi Thiam voegt Leiden aan programma toe, Maudens en Pittomvils trekken naar Götzis

mei 7, 2019 - 3:05pm

Nafi Thiam heeft de Gouden Spike in het Nederlandse Leiden op zaterdag 8 juni aan haar programma toegevoegd, zo liet ze dinsdag weten in haar nieuwsbrief. De olympische en wereldkampioene zevenkamp kiest er voor het verspringen en de 100 meter horden. Collega-meerkampers Hanne Maudens en Niels Pittomvils verschijnen aan de start van de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis, zo liet de organisatie weten.

Categorieën: Atletieknieuws

Dubbele pech voor World Relays: Kevin Borlée moet afhaken bij Tornado’s, Cheetahs riskeren onthoofd te worden

mei 7, 2019 - 12:34pm

Kevin Borlée, vice-Europees kampioen op de 400 meter, moet forfait geven voor de World Relays, zaterdag en zondag in het Japanse Yokohama. Dat meldden dinsdag diverse Belgische media. Kevin, traditioneel de slotloper van de Tornados, blesseerde zich op training in Mito aan de rechterhamstrings. Hij zal donderdag terugkeren naar België en in ons land een specialist raadplegen.

Categorieën: Atletieknieuws

Marieke Vervoort wordt tante Mie, maar wees het meterschap af: “Ik weet niet hoe lang ik nog heb”

mei 7, 2019 - 8:49am

Marieke Vervoort, de voormalige rolstoelatlete, wordt deze week 40 jaar. Hoewel ze door haar ziekte naar eigen zeggen nog maar weinig redenen heeft om te vieren, heeft ze wel één ding om zich aan op te trekken, zo verklaart ze in Dag Allemaal. “Ik word tante. Tante Mie.”

Categorieën: Atletieknieuws

Atlete Mariam Oulare wordt in de bloemetjes gezet op gala van Ebbenhouten Schoen

mei 6, 2019 - 9:38pm

Atlete Mariam Oulare heeft maandag op het gala van de African Awards een Dunia-prijs mogen ontvangen. De prijzen worden uitgereikt aan Afrikaanse persoonlijkheden die binnen hun vakgebied een speciale prestatie hebben geleverd.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx