Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 5 min 23 sec geleden

Sprinter Noah Lyles verpulvert wereldrecord op 200 meter… maar dan komt de aap uit de mouw

juli 9, 2020 - 10:15pm

Heel wat topatleten tekenden donderdagavond present voor de Inspiration Games, een initiatief van de organisatie achter de Diamond Leaguemeeting in Zürich. Op verschillende locaties kruisten sterren uit de internationale atletiek de degens. Ook de Amerikaanse topsprinter Noah Lyles was erbij. Hij zorgde aanvankelijk voor heel wat verwarring door een nieuwe wereldrecordtijd op de 200 meter te lopen.

Categorieën: Atletieknieuws

Marathon van Brussel gaat dit jaar niet door

juli 8, 2020 - 11:56am

De marathon en halve marathon van Brussel, die voorzien waren op zondag 4 oktober, gaan dit jaar vanwege de coronacrisis niet door, zo maakten de organisatoren woensdag bekend.

Categorieën: Atletieknieuws

Atlete Hanne Claes opnieuw geopereerd aan de enkel: “Ik snak ernaar om opnieuw te kunnen afzien“

juli 8, 2020 - 7:34am

Struikel zeven keer, sta acht keer op. Hoe toepasselijk is dat die slogan prominent prijkt op de website van Hanne Claes (28), de olympische atlete na haar tweede enkeloperatie een nieuwe revalidatie moet aanvatten. “Brute pech is het.“

Categorieën: Atletieknieuws

“Olympia Bliksemschicht”, Usain Bolt heeft wel een heel bijzondere naam voor pasgeboren dochter

juli 7, 2020 - 8:18pm

“Olympia Bliksemschicht” had zomaar een personage uit Harry Potter kunnen zijn maar het is wel degelijk de pasgeboren dochter van sprintkampioen Usain Bolt. Die onthulde de naam: Olympia Lightning Bolt.

Categorieën: Atletieknieuws

Europees kampioene atletiek wordt uit auto met zoontje (3 maanden) gesleurd door politie: “Waarom? Omdat we zwart zijn”

juli 7, 2020 - 12:56pm

Ophef in Groot-Brittannië. Atlete Bianca Williams (26) werd er samen met haar vriend Ricardo dos Santos, een Portugese sprinter, uit hun auto gesleurd door de politie. Volgens het koppel zelf enkel en alleen omdat ze zwart zijn en in een dure auto rondreden. “Ik ben er nog altijd niet goed van”, aldus de Europese kampioene op de 4x100 meter.

Categorieën: Atletieknieuws

Kenia op de zwarte lijst: regering dreigt om dopingzondaars in de cel te gooien na zoveelste positieve test

juli 6, 2020 - 3:00am

De Keniaanse atleet Wilson Kipsang, voormalig recordhouder op de marathon, is voor vier jaar geschorst wegens dopingovertredingen. Voor de 38-jarige Kipsang is dit fin de carrière, voor Kenia een nieuwe kras op zijn twijfelachtige reputatie.

Categorieën: Atletieknieuws

Keniaanse marathonkampioen Kipsang krijgt 4 jaar schorsing voor overtreden dopingreglement

juli 3, 2020 - 3:51pm

De Keniaanse marathonloper Wilson Kipsang heeft een schorsing van vier jaar gekregen omdat hij verschillende overtredingen tegen het dopingreglement beging. Dat liet de Athletics Integrity Unit (AIU), de integriteitseenheid binnen de atletiekwereld, vrijdag weten.

Categorieën: Atletieknieuws

Waarom de uitsluiting van de Russische atleten op kampioenschappen en Olympische Spelen goed nieuws is voor Nafi Thiam

juli 2, 2020 - 6:33pm

Ze betalen dus voorlopig geen 9 miljoen euro ter compensatie voor hun wijdverbreid dopinggebruik, de Russische atletiekbond. Gevolg: niet enkel Rusland maar zelfs ‘cleane’ Russen dreigen niet onder een neutrale vlag meer te mogen deelnemen aan alle grote atletiekkampioenschappen. Dat is goed nieuws voor pakweg Nafi Thiam, of voor de Belgian Tornados of de Belgian Cheetahs.

Categorieën: Atletieknieuws

Rusland betaalt monsterboete niet, World Athletics houdt herintegratieproces atleten tegen: “Ze laat hun atleten in de steek”

juli 2, 2020 - 5:24pm

World Athletics heeft donderdag gereageerd op het feit dat de Russische atletiekfederatie (RusAF) er niet in geslaagd is haar monsterboete van 4,46 miljoen euro, die World Athletics haar oplegde omwille van het niet naleven van de antidopingregels, op tijd te betalen. De mondiale atletiekbond zet het herintegratieproces van de Russische atleten voorlopig stop.

Categorieën: Atletieknieuws

Nafi Thiam: “Mijn grootste zonde zijn frieten”

juli 1, 2020 - 6:07pm

Nafi Thiam zweert bij gezond eten. Maar ook de olympische kampioene zevenkamp heeft haar zonde, buiten het seizoen dan. “Mijn grootste zonde zijn frieten”, zegt ze in een Facebook Live-sessie voor Axa, een van haar sponsors.

Categorieën: Atletieknieuws

Rusland opnieuw in nauwe schoentjes: atletiekbond betaalt monsterboete aan World Athletics niet op tijd

juli 1, 2020 - 3:57pm

De Russische atletiekbond (RusAF) heeft zijn monsterboete van 4,46 miljoen euro, die World Athletics haar oplegde omwille van het niet naleven van de antidopingregels, niet op tijd betaald. Deze nieuwe overtreding brengt een deelname van Russische atleten aan de Olympische Spelen volgende zomer in Tokio opnieuw iets verder weg.

Categorieën: Atletieknieuws

Duimbreuk houdt Renaud Lavillenie tot eind augustus aan de kant

juli 1, 2020 - 1:52pm

De Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie heeft tijdens een training een duimbreuk opgelopen. Hij is tot eind augustus buiten strijd.

Categorieën: Atletieknieuws

Wedstrijdprogramma van de Borlées krijgt vorm: in juli op stage, eerste wedstrijd begin augustus

juli 1, 2020 - 6:00am

Het wedstrijdprogramma van Kevin, Jonathan en Dylan Borlée krijgt stilaan vorm. Eerst gaan ze in juli nog op stage in het Zuid-Franse Mandelieu-la-Napoule, op 9 augustus lopen ze een eerste wedstrijd, op de Brussels Grand Prix in het Koning Boudewijnstadion.

Categorieën: Atletieknieuws

Nafi Thiam focust nu al vol op de Spelen van 2021: beperkt programma en werken aan ‘zwakke’ punten

juli 1, 2020 - 6:00am

Olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam begint haar seizoen op de Belgische kampioenschappen, midden augustus. Staat ook vast: de Memorial Van Damme (4 september). En dat is het dan zowat. “We zijn niet actief op zoek naar buitenlandse meetings”, klinkt het. “Dit is hét moment om alles op orde te zetten voor de Olympische Spelen van 2021.”

Categorieën: Atletieknieuws

Sprintster Hanne Claes moet opnieuw onder het mes

juni 30, 2020 - 12:10pm

Sprintster Hanne Claes moet binnenkort een kijkoperatie ondergaan. Dat verkondigde ze dinsdag op haar sociale media-kanalen. De aard van haar blessure maakte ze niet bekend. Claes is een vaste waarde bij de Belgian Cheetahs, het estafetteteam op de 4x400 meter bij de vrouwen. Ze werd op het EK in Berlijn in 2018 ook vierde op de 400 meter horden.

Categorieën: Atletieknieuws

Hoe zou het nog zijn met loopwonder Marleen Renders? “Ook als fulltime huismoeder heb ik de handen vol”

juni 30, 2020 - 6:00am

Marleen Renders (51) is een van de strafste atleten die ons land ooit heeft gekend. Ze verwierf eeuwige roem door haar marathonzeges en haar eindzege in het tv-programma... ‘Eeuwige roem’. Nu staat haar leven in het teken van haar gezin. Tenminste, als we de juiste Marleen Renders voorhebben.

Categorieën: Atletieknieuws

Moedige getuigenis van Belgian Cheetah Cynthia Bolingo, nadat haar vader (67) stierf aan corona: “En dan moet je weer door met je leven”

juni 30, 2020 - 3:06am

“Op 29 maart belandde hij in het ziekenhuis. Op 2 mei, om 11.54 uur, stierf hij. Twee dagen na zijn 67ste verjaardag.” Cynthia Bolingo (27), Europees vicekampioene op de 400 meter en lid van de Belgische estafetteploeg, verloor haar papa aan corona. In Fosbury and sons, hartje Brussel op een boogscheut van het ziekenhuis, bestelt ze een drankje. Ze zal het niet meer aanraken. In één ruk vertelt de topatlete haar aangrijpende monoloog.

Categorieën: Atletieknieuws

Borlées trainen eerste keer met Franse sprintcoach, vader Jacques kijkt toe: “Verandering was nodig”

juni 29, 2020 - 7:38pm

Vandaag/maandag hebben Jonathan, Kevin en Dylan Borlée voor de eerste keer getraind met Guy Ontanon. De Fransman die volgens Jacques Borlée “één van de beste sprintcoaches is van Europa” werkt deze zomer met de Borlée-broers op de sprintnummers 100 en 200 meter.

Categorieën: Atletieknieuws

“Een coronajaar is niet noodzakelijk een verloren jaar”

juni 29, 2020 - 6:00am

Geen Olympische Spelen in 2020. Geen EK voetbal in 2020. Weinig voetbal tout court, zonder of met amper toeschouwers dan nog. Geen Davis Cup tennis in 2020. Geen Fed Cup tennis in 2020. Nog altijd geen officieel tennis. Geen EK turnen in 2020. Geen EK atletiek in 2020. Oef, binnenkort weer Formule 1, maar nog geen publiek…

Categorieën: Atletieknieuws

Samen sneller dan corona: Jonathan Sacoor en zijn vriendin vluchtten uit Amerika, dan uit Chili en zijn nu samen in België

juni 29, 2020 - 6:00am

In de VS, waar ze samen studeren en op hoog niveau lopen, werd het hen te bar. Dus vonden ze onderdak bij haar ouders in Chili. Maar ook daar werd het ‘topsportonvriendelijk’, waarop ze afreisden naar zijn ouderlijke huis in België om de tegenstander genaamd ‘corona’ te kloppen. Het eerste dubbelgesprek van beloftewereldkampioen Jonathan Sacoor en zijn Chileense vriendin/topatlete Martina Weil. “Wij passen zo goed bij elkaar.”

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx