Abonneren op feed Nieuwsblad Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Bijgewerkt: 49 min 28 sec geleden

Ekaterini Stefanidi pakt dertiende polsstokzege op rij

augustus 23, 2017 - 10:12pm

De Griekse wereldkampioene Ekaterini Stefanidi heeft aan de vooravond van de Diamond League atletiekmeeting in Zürich een polsstokwedstrijd in het plaatselijke Centraal Station gewonnen. Ze haalde het woensdag met een sprong over 4m87.

Categorieën: Atletieknieuws

Kevin Borlée strijdt mee om de knikkers in prestigieuze seizoensfinale Diamond League in Zürich

augustus 23, 2017 - 7:12pm

Kevin Borlée is de enige Belg tijdens de zestien finales van het Diamond League-circuit donderdag in Zürich. Hij strijdt er op de 400m mee om de hoofdprijs van 50.000 dollar of ruim 43.000 euro. In de Young Diamonds Challenge krijgen drie beloftevolle landgenoten een kans om zich te tonen aan het grote publiek.

Categorieën: Atletieknieuws

Lat ligt even minder hoog voor jarige Nafi Thiam

augustus 23, 2017 - 3:00am

Over een goeie week staat ze weer in atletenplunje voor de Memorial Van Damme, maar in afwachting mag het nog iets luchtiger voor Nafi Thiam, de kersverse wereldkampioene van de zevenkamp. Voor haar 23ste verjaardag trakteerde ze zichzelf op een trip naar de Bahamas. Evenwel zonder haar fans te vergeten. Die kunnen mee genieten via Instagram.

Categorieën: Atletieknieuws

Minstens tien wereldkampioenen op Memorial Van Damme

augustus 21, 2017 - 7:21pm

Nu met de meeting in Birmingham de laatste voorronde van de Diamond League is afgewerkt, heeft het deelnemersveld van de Memorial Van Damme grotendeels vorm gekregen. De grootste atletiekwedstrijd van ons land mag op 1 september alweer veel schoon volk verwachten in Brussel: minstens tien wereldkampioenen, waaronder Nafi Thiam.

Categorieën: Atletieknieuws

Bodart en Hooyberghs pakken titel op BK meerkampen in Deinze

augustus 20, 2017 - 7:57pm

Robin Bodart (BBS) en Elien Hooyberghs (VMOL) hebben zondag het Belgisch kampioenschap meerkampen in Deinze gewonnen. Bodart totaliseerde in de tienkamp 6.767 punten, Hooyberghs won de zevenkamp met 5.165 punten.

Categorieën: Atletieknieuws

Mo Farah wint bij afscheid van Britse publiek, persoonlijk record voor Soufiane Bouchiki

augustus 20, 2017 - 6:15pm

Mo Farah heeft met een 3.000m in 7:38.64 zijn laatste pistewedstrijd op Britse bodem gewonnen. Soufiane Bouchikhi liep in diezelfde koers naar een persoonlijk record van 7:55.55. Kevin Borlée en Isaac Kimeli ontgoochelden, Mutaz Barshim en Sifan Hassan zorgden voor beste wereldjaarprestaties.

Categorieën: Atletieknieuws

Bodart en Hooyberghs voeren halfweg op BK meerkampen de stand aan

augustus 19, 2017 - 8:44pm

Robin Bodart (BBS) en Elien Hooyberghs (VMOL) voeren zaterdag, aan het einde van de eerste dag van het Belgisch kampioenschap meerkampen in Deinze, de stand aan in hun meerkamp. Verschillende Belgische topmeerkampers, zoals olympisch en wereldkampioen Nafi Thiam, nemen evenwel niet deel aan het BK.

Categorieën: Atletieknieuws

Dylan Borlée nog niet hersteld van WK, Pieter-Jan Hannes tevreden over comeback

augustus 19, 2017 - 8:02pm

De laatste Flanders Cup atletiekmeeting van 2017 in Kessel-Lo trok nog enkele mooie namen. Dylan Borlée hoopte in de 400 meter zijn seizoensbeste van 46.10 nog wat scherper te stellen, maar strandde op 46.71. Pieter-Jan Hannes vierde zijn terugkeer in competitie na een zware voetblessure met een 800 meter in 1:52.43.

Categorieën: Atletieknieuws

Kevin Borlée is vervanger Wayde Van Niekerk op Diamond League Zürich

augustus 18, 2017 - 8:58pm

Door de afzegging van de Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder Wayde Van Niekerk voor de Diamond League-finale van de 400 meter in Zürich (24 augustus), mag Kevin Borlée die finale alsnog lopen. Dat bevestigt coach Jacques Borlée op Facebook. De nummer elf van het WK eindigde het regulier seizoen als negende.

Categorieën: Atletieknieuws

Wayde Van Niekerk geeft geblesseerd forfait voor 400m-finale op Diamond League Zürich

augustus 18, 2017 - 5:49pm

Olympisch en kersvers wereldkampioen 400 meter Wayde Van Niekerk moet passen voor de finale van de Diamond League in het Zwitserse Zürich volgende donderdag (24 augustus). Dat meldt de organisatie op haar website. De Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder kampt met een blessure aan de rug.

Categorieën: Atletieknieuws

Hink-stap-springster Anna Pyatykh krijgt schorsing en verliest WK-brons uit 2007

augustus 18, 2017 - 3:16pm

het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft Anna Pyatykh een schorsing van vier jaar opgelegd nadat ze betrapt werd op het gebruik van doping. Dat heeft het TAS vrijdag meegedeeld. De 36-jarige Russin verliest ook haar bronzen medaille die ze in 2007 op het WK atletiek behaalde in het hink-stap-springen.

Categorieën: Atletieknieuws

IAAF bevestigt schorsing van Frankie Fredericks

augustus 17, 2017 - 6:42pm

De Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft donderdag de voorlopige schorsing bevestigd van de Namibiër Frankie Fredericks, die verdacht wordt van corruptie. De Integriteitscommissie van de IAAF besliste het beroep van het IAAF-bestuurslid tegen zijn schorsing te verwerpen.

Categorieën: Atletieknieuws

Hinkstap(sneeuw)springen op hoog niveau

augustus 17, 2017 - 4:55pm

Het Franse ski-oord Tignes was het decor voor een wel heel bijzondere atletiekwedstrijd. Christian Taylor en Will Claye gingen hinkstapspringen in de bergen. Beide wereldtoppers zullen ook op de AG Memorial van Damme een duel op het scherp van de snee uitvechten. Aan de voet van de gletsjer Grande Motte op 3000 meter hoogte namen zes verspringers en evenveel collega-hinkstapspringers deel aan deze unieke wedstrijd. De ijle lucht moest voor prestaties zorgen die de wereldrecords benaderden, maar een felle wind zorgde ervoor dat die droom net te hoog gegrepen bleek.

Categorieën: Atletieknieuws

Portugese amateurclub wil Bolt aantrekken met sandwiches, gebak en bier

augustus 17, 2017 - 4:38pm

Sandwiches met varkensvlees, gebak, bier en boottochtjes over het water. Dat zijn de argumenten die de Portugese amateurclub Beira-Mar op haar Facebookaccount aanhaalt om de Jamaicaanse spurter Usain Bolt naar haar club te lokken. De ondertussen gestopte superster van de atletiek gaf recent nog aan een voetbalcarrière te willen beginnen en trainde in het verleden al mee met Manchester United en Borussia Dortmund. Op 2 september komt Bolt uit voor de Mancunians tijdens een wedstrijd voor het goede doel.

Categorieën: Atletieknieuws

Christian Taylor mislukt in zijn poging om het wereldrecord hinkstapspringen te verbeteren

augustus 16, 2017 - 3:58pm

De Amerikaan Christian Taylor is er woensdag op 3.000m hoogte in het Franse Tignes (in de Alpen) niet in geslaagd het wereldrecord hinkstapspringen van de Brit Jonathan Edwards (18m29) te breken. Taylor had dat nochtans als doel gesteld. De Amerikaan bleef steken op 16m99 en moest zelfs zijn landgenoot Will Claye (17m42) voorlaten.

Categorieën: Atletieknieuws

Het WK atletiek was Nafi Thiam, Usain Bolt en... de grappen en grollen van Hero the Hedgehog

augustus 15, 2017 - 11:01pm

Het WK atletiek in Londen is er eentje om nooit te vergeten. Nafi Thiam kroonde zich tot wereldkampioene op de zevenkamp en zorgde zo voor de eerste gouden atletiekmedaille op een WK. Ondertussen nam Usain Bolt op dramatische wijze afscheid van de sport. Het entertainment werd echter ook verzorgd door mascotte Hero the Hedgehog. Hierbij zijn beste momenten!

Categorieën: Atletieknieuws

Belgische atleten na WK atletiek aangekomen in Brussel

augustus 14, 2017 - 6:22pm

De laatste Belgische atleten die in Londen aantraden op het WK atletiek zijn maandagnamiddag omstreeks 16u aangekomen in het station Brussel-Zuid.

Categorieën: Atletieknieuws

Jonathan Borlée is voor het eerst papa

augustus 14, 2017 - 12:05pm

Jonathan Borlée (29) is maandagmorgen voor het eerst vader geworden. Zijn partner Mathilde schonk het leven aan het meisjes Ambre (48 cm, bijna 3 kg). Dat bevestigde Jacques Borlée, die zich voor het eerst grootvader mag noemen, aan Belga.

Categorieën: Atletieknieuws

Het rapport van de Belgen op het WK atletiek: één maal grote onderscheiding, één dikke buis

augustus 14, 2017 - 10:40am

Na tien dagen topsport maakt onze atletiekexpert Hans Jacobs de balans op van het WK in Londen: welke Belgen blonken uit en wie bleef er onder de verwachtingen?

Categorieën: Atletieknieuws

"Een jaarcontract voor een langetermijnproject als estafette is je reinste onzin"

augustus 14, 2017 - 3:00am

Zo. De Belgian Tornados hebben een flink deel van de absolute wereldtop omvergeblazen. De architect: de estafettecoach Jacques Borlée, al tien jaar lang. Dat hem dit jaar voor het eerst geen vierjarig – van olympiade naar olympiade – maar een contract dat per jaar wordt geëvalueerd werd voorgeschoteld, is de redelijkheid voorbij.

Categorieën: Atletieknieuws

Pagina's

Sponsors

Lotto
Vittel
logo De Lijn
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx