Subscribe to Nieuwsblad feed Nieuwsblad
Het Nieuwsblad : Atletiek
Updated: 39 min 1 sec ago

Na het brons op het WK nu brons op de klassieker in Londen: het knappe marathonjaar van Bashir Abdi

October 2, 2022 - 11:44am

Hij imponeerde met brons op het WK afgelopen zomer – het was de bevestiging van zijn olympische medaille in Tokio. In Londen, een van de meest prestigieuze marathons ter wereld, snelde Bashir Abdi naar brons (2u05.19).

Categories: Atletieknieuws

Een mooi gebaar: Bashir Abdi schenkt medaille weg aan sociaal sportieve organisatie indien hij op podium eindigt in London Marathon

October 1, 2022 - 1:34pm

Als Bashir Abdi zondag een medaille wint in de London Marathon, zal hij die onmiddellijk wegschenken aan de inclusieve omnisportclub Boezjeern uit Eeklo. Door zijn medaille weg te schenken wil Abdi een statement maken en tegelijk ook een nieuwe campagne aftrappen. Een reeks bekende sporters zal vanaf zondag haar prijs wegschenken aan een sociaal sportieve organisatie. Dat zijn organisaties die zich actief inzetten om sporten toegankelijker te maken voor iedereen die drempels naar sport toe ondervindt.

Categories: Atletieknieuws

Heupblessure houdt Mo Farah uit marathon van Londen

September 28, 2022 - 8:33pm

De Britse topatleet Mo Farah doet zondag niet mee aan de marathon van Londen. De viervoudige olympische kampioen heeft een heupblessure. Hoewel Farah intensieve behandelingen ondergaat, is hij niet op tijd fit voor de klassieker over 42,195 kilometer door de Britse hoofdstad.

Categories: Atletieknieuws

Skeeleren met Bart Swings, twee marathons op twee dagen en straks ook nog gravelen met Van Avermaet en Sagan, Seppe Odeyn is op zijn 35ste actiever dan ooit

September 28, 2022 - 3:00am

Twee marathons in twee dagen, voor de meeste is eentje al meer dan voldoende, voor Seppe Odeyn kan het nooit genoeg zijn. En dus liep de duatleet één dag na de skeelermarathon van Berlijn zondag ook nog effe vrolijk de gewone marathon van Berlijn. De 35-jarige Odeyn klokte uiteindelijk af in een sterke tijd van 2u29’40.

Categories: Atletieknieuws

In minder dan 36 uur van Athene naar Sparta: Chris Dhooge (52) loopt zijn derde Spartathlon

September 26, 2022 - 8:45am

Vrijdagmorgen staan aan de Akropolis in Athene 388 ultralopers klaar voor de jaarlijkse 246 kilometer lange tocht naar Sparta. Voor Zaffelarenaar Chris Dhooge wordt het al zijn derde deelname. Aankomen in minder dan de voorgeschreven 36 uur is de boodschap.

Categories: Atletieknieuws

Keniaans fenomeen Kipchoge verbaast de atletiekwereld (deel 61)

September 26, 2022 - 3:00am

Eliud Kipchoge heeft in Berlijn zijn eigen wereldrecord op de marathon compleet gesloopt. Vijf weken voor zijn 38ste verjaardag bracht het Keniaanse fenomeen de piektijd op 2u01’09”, een grote sprong voorwaarts van dertig seconden.

Categories: Atletieknieuws

Lisa Vaelen wordt op World Challenge Cup derde aan de brug en vierde in sprongfinale

September 25, 2022 - 5:11pm

Lisa Vaelen is zondag op de World Challenge Cup in Parijs-Bercy derde geworden in de finale aan de brug met ongelijke leggers, met haar sprongoefening werd ze vierde.

Categories: Atletieknieuws

Voormalig topvoetballer Kaká haalt bij marathondebuut zijn gewenste chrono

September 25, 2022 - 2:44pm

De gewezen Braziliaanse voetbalvedette Kaká liep zondag in Berlijn zijn allereerste marathon en mag tevreden terugblikken. Met een eindtijd van 3u38:06 bereikte hij het doel waarmee hij naar Duitsland was afgezakt.

Categories: Atletieknieuws

Weer een halve minuut sneller: marathonloper Eliud Kipchoge verbreekt in Berlijn zijn eigen wereldrecord

September 25, 2022 - 11:33am

De Keniaan heeft tijdens de Marathon van Berlijn zijn eigen wereldrecord weer wat scherper gezet. Hij verbeterde zijn tijd met exact een halve minuut en kwam binnen 2u01’09”. Zijn vorige wereldrecord stond sinds 2018 op de tabellen.

Categories: Atletieknieuws

Braziliaans ex-topvoetballer Ricardo Kaka waagt zich in Berlijn voor het eerst aan een marathon: “Een halfuur aan één stuk lopen was nieuw voor mij”

September 24, 2022 - 1:31pm

Iedere voetballiefhebber kent Ricardo Kaka (40) wel. De Braziliaanse ex-vedette van onder meer AC Milan en Real Madrid hing in 2017 zijn voetbalschoenen aan de haak, maar hij heeft intussen een nieuwe sport ontdekt.

Categories: Atletieknieuws

Atletieklegende Usain Bolt duikt op in... Utrecht: “Het is te pijnlijk om nu nog naar atletiek te kijken”

September 21, 2022 - 3:00am

Nog nooit was hij in Nederland voor een atletiekwedstrijd, Usain Bolt, de wereldrecordhouder op de 100, 200 en 4x100 meter. Maar dinsdagmiddag stond hij dan toch op een Nederlandse atletiekbaan, die van Overvecht in Utrecht.

Categories: Atletieknieuws

Jente Hauttekeete moet al na één onderdeel in tienkamp geblesseerd opgeven in het Franse Talence

September 17, 2022 - 9:03pm

Het eerste optreden van Jente Hauttekeete in een tienkamp van wereldniveau, zaterdag bij de Decastar in het Franse Talence, is geen succes geworden. Het twintigjarige meerkamptalent moest al na één onderdeel geblesseerd opgeven.

Categories: Atletieknieuws

Elise Vanderelst verbetert in Zagreb Belgisch record op de mijl

September 11, 2022 - 8:01pm

Elise Vanderelst heeft zondag haar seizoen afgesloten met een Belgisch record op de mijl bij de World Athletics Continental Tour in het Kroatische Zagreb. Ze snelde naar de zevende plaats in 4:26.09.

Categories: Atletieknieuws

Italiaan Abdelwahed legt positieve dopingtest af

September 10, 2022 - 11:17pm

De Italiaan Ahmed Abdelwahed, die vorige maand in München vice-Europees kampioen werd op de 3.000 meter steeple, heeft een positieve dopingtest op meldonium afgelegd. Dat maakten de atleet en de Italiaanse atletiekfederatie (Fidal) zaterdag bekend. Meldonium staat sinds 2016 op de lijst van verboden producten.

Categories: Atletieknieuws

Tweevoudig olympisch kampioene speerwerpen Barbora Spotakova zet punt achter carrière

September 9, 2022 - 4:16pm

De 41-jarige Tsjechische Barbora Spotakova, tweevoudig olympisch kampioene speerwerpen, beëindigt haar carrière. Dat heeft haar federatie vrijdag bekendgemaakt, daags na de finale van de Diamond League in Zürich.

Categories: Atletieknieuws

Vijfde plaatsen voor Ben Broeders en Julien Watrin in seizoensfinale Diamond League Zürich

September 8, 2022 - 10:38pm

Ben Broeders en Julien Watrin zijn donderdag bij de finale van de Diamond League in Zürich allebei als vijfde geëindigd in respectievelijk polsstokspringen en 400 meter horden. Broeders ging over 5m72, Watrin klokte 49.08.

Categories: Atletieknieuws

En dan moet de nieuwe piste nog gelegd worden: dit was sportief de allerbeste editie ooit van de Memorial Van Damme

September 4, 2022 - 2:36pm

De 46ste Memorial Van Damme vrijdagavond was sportief de meest hoogstaande editie ooit. Dat maken de statistieken duidelijk. Met 87.339 punten behaalt de Memorial 2022 zijn hoogste meetingscore ooit, 535 punten meer dan de vorige beste waarde (uit 2018).

Categories: Atletieknieuws

Nafi Thiam zeer degelijk, Noor Vidts beter dan ooit op Memorial: “Kan niet tellen hoeveel handtekeningen ik heb moeten uitdelen”

September 2, 2022 - 11:38pm

Where legends meet, zo luidt de slogan van de Memorial Van Damme. Wel, Nafi Thiam is een van de grootste. In extremis moest ze wisselen van hoog- naar verspringen wegens een teen die bleef opspelen. Ze deed het zeer degelijk. Noor Vidts deed het zelfs beter dan ooit met een persoonlijk verspringrecord.

Categories: Atletieknieuws

MEMORIAL. Meetingrecords in speerwerpen en hordesprint

September 2, 2022 - 9:13pm

En een voltallig WK-podium en een voltallig EK-podium, onder wie de speerwerplegende Barbora Spotakova: het speerwerpen bij de vrouwen kende een deelnemersveld om van te smullen. En met resultaat: de Amerikaanse Kara Winger gooide verder dan ze ooit gedaan had. Sterker: ze gooide verder dan ooit is gegooid in het Koning Boudewijnstadion: met 68m11 doet ze beter dan het meeting-record van 67m99 van Spotakova.

Categories: Atletieknieuws

Cynthia Bolingo is helemaal terug met Belgisch record op 400 meter op Memorial: “Ik kan huilen van blijdschap”

September 2, 2022 - 9:12pm

Cynthia Bolingo (29) werd op de Memorial derde op de 400 meter en deed dat in een Belgisch record: 50.19. Ze deed beter dan de 50.29 die ze liep vorig jaar in Nancy. Bolingo kan nu een zware periode definitief afsluiten.

Categories: Atletieknieuws

Pages

Sponsors

Sport Vlaanderen
cm-logo
logo Korim - kds
kinepolis
Provincie West-Vlaanderen
Etixx